Sorozatgyártásra alkalmas Scania 

Az első sorozatgyártásra alkalmas 100 %-ban elektromos kukásautót Scania alvázra építettük meg. Ez a kukásautó a prototípus teljesítményéhez képest 1,5 jobban teljesít. Munkavégzés közbeni hatótávolsága 120 km, országúton 180 km, eközben a motor teljesítménye 160 kW, a nyomatéka pedig 2500 Nm.

Az akkupakk cseréje legfeljebb 10 évente esedékes, de akkor is valamelyest csökkent (80 %) tároló képességről beszélünk, egyébként a rendszer használható. A gépjármű maghajtási rendszerét, - a megfelelő szervizelés mellett, - legkevesebb 20 év életartamra kalkuláljuk. A rendszerből kikerülő használt akkumulátorok zöld energiatárolásra tovább hasznosíthatók.

A fékrendszer kopása a visszatáplálás miatt 75 %-al kevesebb, a hagyományos járműhöz képest. Figyelembe véve, hogy a surlódó és hőleadó elemek száma elhanyagolható, ennél fogva az élettartam lényegesen hosszabb, generál javításokkal nem, vagy csak töredék értékben kell számolni. Motor olaj- és szűrő csere értelem szerűen szükségtelen. A sebesség váltó kihagyásával jelentős kopás, meghibásodás és fogyasztás elkerülést tudtunk megvalósítani.

Az eddigi tapasztalatok alapján az elektromos meghajtású kukásautók jóval kevesebb karbantartási igénnyel rendelkeznek, mint a hagyományos diesel maghajtású társaik. Ezt az is bizonyítja, hogy nincs kipufogó, katalizátor, üzemanyagszűrő, nem kell olajat cserélni és így az ehhez tartozó szenzorok sincsenek, továbbá nincs turbó, nagynyomású üzemanyagrendszer, kuplung, sebesség váltó és még sok minden más. Értelemszerűen, ha ezek nincsenek, akkor elromolni se tudnak és pont ezért kisebb a meghibásodási esélye az Electromega kukásautójának. Nem véletlen, hogy az Electromega a saját terméke iránti bizalomból kínál egy a piac számára teljesen szokatlan, különleges szervíz és karbantartási csomagot, egy alacsony fix díj ellenében.