Electromega részt vesz a "Be Smart-Hungarian Smart City & Mobility Day"-en

2017. december - Németország, Aachen
Helyszín: az Aacheni Ipari és Kereskedelmi Kamara (IHK Aachen)
Időpont: 2017. december 14.

# Startup pitch és verseny; a zsűriben nagyvállalatok innovációs vezetőivel
A rendezvény célja, hogy egy vezető németországi kutatás-fejlesztési régióban mutassa be a hazai innovatív, startup vállalkozásokat, megoldásokat kínálva a német vállalatok részére, és üzletfejlesztési lehetőséget a magyar cégeknek.

# A helyszín: "Az Európai Szilíciumvölgy"
Aachen az NRW-ben létrehozott hat digitális hub egyike, a régió élen jár az autóipari-mobilitási kutatás-fejlesztés területén. Itt található az elit műszaki egyetem, az RWTH és az innen induló spin-off vállalkozások, a FEV (motorfejlesztés), a Streetscooter (elektromos haszonjárműgyártás), E-Go (elektromos személygépkocsi gyártás) székhelyei, a Jülichi Kutatóintézet, az Aldenhoveni tesztpálya, a Ford, a Vodafone, az Ericsson és számos más nagyvállalat kutatóközpontja.

# Előzmény; Follow-up
Az Aacheni Gazdasági Nap a 2017 március 28-án Düsseldorfban a Vodafone-nal közösen rendezett Be Smart! Hungarian Tech Day follow-upja is egyben, melynek keretében aláírásra került Budapest (BVK) és Düsseldorf (Digitale Stadt Düsseldorf) digitális partnerségéről szóló megállapodás, ezzel kezdődött a Düsseldorfi Főkonzulátus magyar startupokkal megvalósított rendezvénysorozata.

# Résztvevők köre német oldalról
Az aacheni régió vezető innovatív vállalatai, spin-off vállalkozások és nemzetközi konszernek képviselői, helyi befektetési ügynökség, tartományi bank képviselői.

# Moderál: Vidar Andersen.
Róla a Wirtschaft Woche gazdasági hetilap azt írta: "a német startup ökoszisztéma egyik legfontosabb személyisége"... (tovább)

Német nyelvű információk az eseményről: link

Startupok Éjszakája 2017 

2017. november - Budapest

Startupok Éjszakája 2017 címmel, harmadik alkalommal rendezte meg a fővárosi startup ökoszisztéma prominens szereplőit felvonultató rendezvényét a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) november 23-án, a Bálnában. A Tarlós István főpolgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter fővédnöksége alatt zajló eseményre több mint 600-an regisztráltak... (tovább a videóhoz)

Egyre több magyar cég sikeres külföldön

2017. október - Budapest

Egy ország a nemzetközi versenyben kivívott pozíciója attól függ, hogy mennyire képes és kész a gazdasága az innovációra, az új megoldások alkalmazására, vagyis a gyors fejlődésre - jelentett ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette:... (tovább)

Elektromos kukásautó szállította a szemetet Komlóstetőn

2017. május - Miskolc

Az első nemzetközi tesztnapra Spanyolországból is érkeztek Miskolcra. A városban kiemelten fontosak a környezetbarát beruházások, ilyen például a CNG busz beszerzés is. Az autóban az akkumulátorok az eredeti diesel motor és sebességváltó helyére vannak berakva... (tovább a videóhoz)

A jövőben talán minden kukásautót áram hajthat

2017. május - Miskolc

Elektromos kukásautó állt munkába Miskolc Komlóstető városré­szében. A debreceni fejlesztésű, teljesen elektromos meghajtású szemétszállító autót egy spanyol küldöttség saját sofőrrel teszteli a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.-nél... (tovább)

Újra Miskolcon az elektromos kukásautó

2017. május - Miskolc

Miskolc - Visszatért Miskolcra a debreceni fejlesztésű teljesen elektromos meghajtású kukásautó. A MiReHuKöz Nonprofit Kft. a saját szakterületén mindent megtesz az új innovatív technológiák elterjedéséért, ezért évekkel ezelőtt elindított egy együttműködést a debreceni székhelyű... (tovább)

A debreceni kukásautó sorozatgyártása már év végére elindulhat

2017. március - Debrecen

Több, mint két év megfeszített munkájának köszönhetően elsőként egy debreceni fejlesztésű elektro­mos kukásautó kapott zöld rendszámot Európában. A jelentős hazai és nemzetközi érdeklődést kiváltó, teljesen elektronikusan vezérelt, környezetbarát innováció... (tovább)

Elsőként a debreceni elektromos kukásautó kapott zöld rendszámot Európában

2017. február - Debrecen

A környezetbarát jármű fejlesztői szerint ez Európa első ilyen rendszámot viselő elektromos hulladékszállító teherautója. A tervek szerint idén még két változatot készítenek, az év végére pedig már a sorozatgyártásra is kész lesz a zöld hulladékgyűjtő járműcsalád... (tovább)

Zöld rendszámot kapott az elektromos kukásautó

2017. február - Debrecen

A környezetbarát jármű fejlesztői szerint ez Európa első ilyen rendszámot viselő elektromos hulladékszállító teherautója. A tervek szerint idén még két változatot készítenek, az év végre pedig már a sorozatgyártásra is kész lesz a zöld hulladékgyűjtő járműcsalád... (tovább a videóhoz)

Smart City Expo

2016. november - Barcelona

A jövő városainak intelligens megoldásokat nyújtó hét magyar cég mutatkozott be termékeivel 2016. novemberben, Barcelonában, a Smart City Expo World Congress, és a European Utility Week elnevezésű nemzetközi rendezvényeken...  (tovább)

Elektromos kukácskocsi cirkál Pécsen

2016. október - Pécs

Teljesen környezetkímélő, nulla emissziós, elektromos meghajtású szemeteskocsi fog egy hónapon át cirkálni mostantól Pécs utcáin. A tesztüzemet végző jármű teljesítményét, fogyasztását fogják vizsgálni a szakemberek. Ha jól teljesít, lehetséges, hogy... (tovább)

Elektromos kukásautó tesztelése a hegyvidéken

2016. szeptember - Normafa

Üzemi körülmények között, egy töltéssel, akár száz kilométert is képes megtenni az Electromega Kft. magyar fejlesztésű kukásautója, amit először a Hegyvidéken láthattak a fővárosiak. A bemutatón kiderült, hogy a Debreceni Egyetem szabadalmaztatott hajtásláncát... (tovább)

Csendben suhan az új magyar elektromos kukás

2016. június - Miskolc

Nehezen jött össze, de már kész a magyar fejlesztésű elektromos teherautó. Olyan olcsón üzemel, hogy használata kitermeli a második árát. A null-emissziós hajtással szerelt kéttengelyes szemétszállító kukásautót a miskolci... (tovább)

A jövő hulladékgyűjtő járműve

2016. június - Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetemen kifejlesztett találmány hasznosításából született új elektromos hulladékszállító autó - sorozatgyártása is indulhat. A világon egyedülálló villanymotor hajtja az elektromos szemétszállító autót, ami egy töltéssel százötven kilométert tud megtenni... (tovább)

Kész a debreceni elektromos kukásautó

2016. június - Debrecen

Forradalmasíthatja a szemétszállítást az az elektromos meghajtású kukásautó, amelyet a Debreceni Egyetemen fejlesztettek ki és aminek a sorozatgyártását városunkban szeretnék megkezdeni. A járműnek nincs hagyományos belsőégésű motorja, így teljesen... (tovább a videóhoz)

Már tesztelik az elektromos kukásautót Debrecenben

2016. június - Debrecen

Debrecen - A Debreceni Egyetemen feltalált elektromos hajtásláncot hasznosítja az a vállalkozás, amely árammal hajtott kukásautót fejlesztett ki. A prototípust már tesztelik. A jármű hajtásának lényege, hogy az akkumulátorok merülési szintjével sem csökken... (tovább)

Electromega Kft.

Cím:
Debrecen,
Köntösgát sor 1-3.

E-mail:
info@electromega.hu

Kövess bennünket

Nyelvek

© 2017 Minden jog fenntartva - Electromega Kft.