Innováció a teher- és hulladékszállításban

A hulladékszállítás elektromos jövője 

FÜGGETLEN
meghajtás

Elektromos meghajtású hulladékszállító autónk meghajtási elve tökéletesen alkalmas gyakorlatilag bármilyen típusú és méretű nehézgépjármű meghajtására. A személyautótól kezdve a 23 tonnás teherautóig. Tehát alváztól és felépítménytől függetlenül, az Electromega elektromos meghajtását bármilyen márkájú és méretű járműbe bele lehet építeni.

Alkalmazhatóság

Kukásautó

Kisteherautó

Utcaseprő

Teherautó

Busz

Kamion

Nulla károsanyag-kibocsátás és zajterhelés

A hulladékgyűjtő autók napi 40-50-70 liter gázolajat fogyasztanak, ezért a károsanyag-kibocsátásuk, a zajkibocsájtásuk és a járműparkok fenntartása magas. Az általunk javasolt elektromos hulladékszállító autó alkalmazása ezeket a problémákat kiküszöböli, hiszen a működési és fenntartási költségei jelentősen alacsonyabbak, a hagyományos robbanómotoros kukásautókhoz képest, ugyanakkor jóval csendesebbek és a károsanyag-kibocsátásuk nulla.

TÖLTÉS
ipari áramról

Semmilyen különleges rendszer kialakítása vagy megvásárlása nem szükséges az elektromos hulladékszállító feltöltéséhez, ugyanis a kocsik képesek felvenni a hálózati áramot (400V, 32A). Autóink az aktuális ipari áramcsatlakozókat használják, tehát nincs szükség semmilyen többletberuházásra. A töltési idő a hálózati áram erősségétől függ, de a szabványos 32 A áramerősséggel az akkumulátor 6-7 óra alatt teljesen feltölthető.

Hatótávolság

A kukásautók átlagosan 54,3 km-t tesznek meg naponta. Mérnökeink egyedi tervezésű műszaki megoldásainak köszönhetően az Electromega elektromos hulladékszállító autó legalább 80 km-t képes megtenni.

Max. teljesítmény

Az Electromega elektromos kukásautó maximális teljesítménye 200 kW.

Végsebesség

Az Electromega elektromos kukásautó maximális végsebessége 80 km/h.

Modern technológia

A hulladékszállítás elektromos jövője

Szervizigénye a robbanómotoroshoz mérten kb. 30%. Nincs kipufogó, katalizátor és az ezekhez tartozó szenzorok, nincs turbó, üzemanyagrendszer, kuplung, sebességváltó és még sorolhatnánk. Például, a sebességváltó kihagyásával jelentősen csökkentettük a kopást, a meghibásodást és a fogyasztást. Ugyanakkor a visszatáplálás miatt a fékek igénybevétele jelentősen csökken, elhasználódásuk tehát 75%-kal alacsonyabb. A súrlódó és a hőleadó elemek száma is kevés, így a motor élettartama lényegesen hosszabb, generál javításokkal nem kell számolni, ez pedig jóval alacsonyabb karbantartási költségekkel jár. A motor olaj- és szűrőcseréje értelemszerűen szükségtelen. Egyszerű hajtáslánccal rendelkezik. Klímás és szervokormányos. A szerkezet egyszerűségéből adódóan a rendkívüli meghibásodások esélye is minimális.

Electromega Kft.

Cím:
Debrecen,
Köntösgát sor 1-3.

E-mail:
info@electromega.hu

Kövess bennünket

Nyelvek

© 2017 Minden jog fenntartva - Electromega Kft.