Electromega részt vesz a "Be Smart-Hungarian Smart City & Mobility Day"-en

2017.12.14

Helyszín: az Aacheni Ipari és Kereskedelmi Kamara (IHK Aachen)Időpont: 2017. december 14.

# Startup pitch és verseny; a zsűriben nagyvállalatok innovációs vezetőivel

A rendezvény célja, hogy egy vezető németországi kutatás-fejlesztési régióban mutassa be a hazai innovatív, startup vállalkozásokat, megoldásokat kínálva a német vállalatok részére, és üzletfejlesztési lehetőséget a magyar cégeknek.

# A helyszín: "Az Európai Szilíciumvölgy"Aachen az NRW-ben létrehozott hat digitális hub egyike, a régió élen jár az autóipari-mobilitási kutatás-fejlesztés területén. Itt található az elit műszaki egyetem, az RWTH és az innen induló spin-off vállalkozások, a FEV (motorfejlesztés), a Streetscooter (elektromos haszonjárműgyártás), E-Go (elektromos személygépkocsi gyártás) székhelyei, a Jülichi Kutatóintézet, az Aldenhoveni tesztpálya, a Ford, a Vodafone, az Ericsson és számos más nagyvállalat kutatóközpontja.

# Előzmény; Follow-upAz Aacheni Gazdasági Nap a 2017 március 28-án Düsseldorfban a Vodafone-nal közösen rendezett Be Smart! Hungarian Tech Day follow-upja is egyben, melynek keretében aláírásra került Budapest (BVK) és Düsseldorf (Digitale Stadt Düsseldorf) digitális partnerségéről szóló megállapodás, ezzel kezdődött a Düsseldorfi Főkonzulátus magyar startupokkal megvalósított rendezvénysorozata.

# Résztvevők köre német oldalrólAz aacheni régió vezető innovatív vállalatai, spin-off vállalkozások és nemzetközi konszernek képviselői, helyi befektetési ügynökség, tartományi bank képviselői.

# Moderál: Vidar Andersen.Róla a Wirtschaft Woche gazdasági hetilap azt írta: "a német startup ökoszisztéma egyik legfontosabb személyisége"... (tovább)

Német nyelvű információk az eseményről: link