A kezdetek

Az Electromega Kft. 2009-ben jött létre és célul tűzte ki a haszongépjárművek elektromos meghajtásának kutatás fejlesztését. Ennek a tervnek 2014. év második felében megvalósítása kezdetét vette. A Debreceni Egyetemmel szorosan együttműködve elkezdtünk kísérletezni egy 100 %-ban elektromos meghajtású jármű kiépítését.

Cégünk kutatói a Debreceni Egyetem műszaki Karának tanárai, akik korábbi 10 évre visszanyúló előzetes tapasztalatokkal rendelkeznek e fontos témakörben. Ezeket a tapasztalatokat fejlesztjük és bővítjük tovább az Electromega Kft. keretein belül.

Cégünk fő profilja a haszongépjárművek elektromos meghajtásának kutatás fejlesztése.

Napjainkban két darab kukás autó végez gyakorlati munkát ezzel a 100 % elektromos meghajtással.

Hamarosan indítjuk a 10 darabos nulla-szériás gyártásunkat, melynek célja, hogy a különböző felhasználókhoz kihelyezve az autókat, szélesebb körben szerzett tapasztalataikat számunkra visszajelezve, a lehető legpontosabb és tökéletesebb gépkocsit alkothassunk meg, a sorozatgyártásra felkészülve.

Ezekben a napokba kezdünk el egy 3 tengelyes (26 tonna) elektromos kukás autó változatának a kifejlesztését, valamit a belváros szűk utcáiba szánt midi (10-12 tonna) változatot.

Jelenleg előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az autóbusz elektromos meghajtás kérdésében, mely az általunk szabadalmaztatott technológiával kiemelkedő gazdaságossági mutatókkal rendelkezik.

A kutatás fejlesztésünk következő mérföldköve a hosszú hatótávolsággal (800 - 1000 km) rendelkező kamion meghajtásának kifejlesztése.