Töltés ipari áramról

Semmilyen különleges rendszer kialakítása vagy meg vásárlása nem szükséges az elektromos hulladékszállító feltöltéséhez, ugyanis a kocsik képesek felvenni a hálózati áramot. Az autóink a jelenleg használt ipari áram csatlakozókat használják, tehát semmilyen plusz beruházásra nincs szükség.

A töltési ideje a hálózati áram erősségétől függ, de egy szabvány 32A áramerősséggel 6-7 óra alatt teljesen feltölthető az akkumulátor. Mivel a töltés jellemzően munkaidő után, éjszaka történik, pluszforrásokra nincs szükség, mert várhatóan a hálózat ezt kezelni tudja. Amennyiben gáz vagy solar erőművel rendelkezik a használó, akkor a teljes energiafelhasználás ingyenes.

Egy szabványos ipari áram csatlakozó alkalmas maximum 64A áramerősség kiadására, ami egy 110 kW teljesítményű akkumulátort képes 2 óra alatt feltölteni. Ugyanakkor éjszaka nem kell annyira sietnünk, ráérünk 6-7 óra alatt is feltölteni a gépeket. Egy 50 darabos flotta éjszakai töltéséhez 1 mW teljesítményű telephelyi betápra van szükség. Ugyanakkor éjszaka jellemzően nincs munkavégzés, ezért a töltésen felül szinte semmi nem terheli a telephely hálózatát. Sőt ha az áramszolgáltatónak pontosan meg tudjuk mondani, hogy mettől-meddig, milyen mennyiségű áramra van szükségünk, akkor a beszerzési ár is lecsökken.